Cemâlnur Sargut

Biyografi

Üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği’nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. TÜRKKAD çatısı altında birçok uluslararası sempozyuma, Dost İslâm’a Hizmet Ödülleri’ne ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük etmiştir. North Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin Üniversitesi İleri Beşerî Bilimler Enstitüsünde (2011) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin ve 2015 yılında Kyoto Üniversitesi’nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasını sağlamıştır. Cemâlnur Sargut, tasavvuf alanına yönelik çalışmaları desteklemek ve üniversitelerde tasavvufun çalışma zeminini artırmak amacıyla 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfını kurmuştur. Bu girişimle birlikte Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la güç birliği yaparak, 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünü kurmuşlardır. Yayımlanmış 50’ye yakın eseri vardır. Kur’an-ı Kerim üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmalara ve Fusûsu’l-Hikem şerhleri üzerine yoğunlaşmıştır. İstanbul’da 20 yılı aşkın süredir halka açık Mesnevî ve Fusûsu’l-Hikem sohbetleri yapmaktadır. Almanya, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde İslâm Tasavvufu alanında düzenli olarak seminerler vermektedir. Halen Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak görev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermektedir.
George Orwell

Biyografi

Gerçek adı Eric Arthur Blair olan George Orwell 25 Haziran 1903’te Bengal, Hindistan’da doğmuştur. Roman ve kısa hikâye yazarı ve eleştirmen olan Orwell, İngiliz edebiyatının önemli isimlerindendir. Ailesiyle birlikte İngiltere’ye döndükten sonra 1911’de gönderildiği yatılı okulda fakirliği ve zekâsıyla diğer öğrencilerden ayrılmıştır. Öğrenimini 1917-1921 yılları arasında burslu olarak kazandığı Eton College’da tamamlamıştır. İlk yazısı Eton’un dergisinde yayımlanmıştır. 1927’de Burma’ya giderek Hindistan İmparatorluk Polis Teşkilatına katılmıştır. Başlarda örnek bir polistir fakat yerli halkın İngilizler tarafından nasıl baskıyla yönetildiğini fark edince sömürgeci bir devletin polisi olmaktan pişmanlık duymuş ve 1927’de görevinden ayrılmıştır. Bu yönetimle ilgili eleştirilerini daha sonra yayımladığı Burma Günleri (Burmese Days) romanında ve bazı yazılarında dile getirmiştir. Emperyalizme olan tepkisi nedeniyle burjuva hayat tarzını reddetmekle kalmamış, Burma’dan döndükten sonra yıllarca kendisini bir anarşist olarak tanımlamıştır. 1930’lardan sonra ise kendisini sosyalist olarak görmüş, ancak özgürlükçü görüşlerinden dolayı o zaman çok yaygın olmasına rağmen komünistliğini ilan etmemiştir. Orwell’in 1944’te yazdığı Hayvan Çiftliği (Animal Farm), Rus Devrimi’nin hikâyesiyle Stalin rejimini eleştiren politik bir fabldır. Başta yayıncı bulmakta zorlanmış, ancak 1945’te yayımlanan bu başyapıt sayesinde ün ve refaha kavuşmuştur. 1949’da yayımlanan ve gelecekte geçen son romanı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (Nineteen Eighty-four) baskıcı liderlerin kurduğu totaliter rejimlere bir eleştiridir. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, Hayvan Çiftliği’ni de geçerek 20. yüzyılın en etkili romanlarından biri olmuş ve çok yüksek satış rakamlarına ulaşmıştır. Orwell, 21 Ocak 1950’de Londra’da verem tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.
Kemal Öztürk

Biyografi

Ağrı doğumlu Kemal Öztürk, orta öğrenimini Sakarya’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Öğrenciliği esnasında çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına atıldı. 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde profesyonel gazeteciliğe başladı. 1997 yılında Kanal 7 televizyonuna geçerek televizyon haberciliğine başladı. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu edinen ilk belgeseli hazırladı. Sonrasında İlk Meclis, Yemen, 1999 Depremi, Türkiye’de kadın hareketi tarihi ve Halide Edip, Osmanlı Modernleşmesi ve Pera Palas gibi konularda birçok belgesele imza attı. 1999 yılında “Pera Palas Bir Modernleşme Hikâyesi” belgeseliyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. 1999 yılında Amerika ve Kanada’ya giderek yabancı dil eğitimi aldı ve belgesel alanında araştırmalar yaptı. 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. İki yıl sonra TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. 2008 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olarak görev aldı. 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı görevine getirildi. İki yıl boyunca Başbakan Erdoğan’ın basınla ilişkilerini koordine etti. 03 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı. 01 Aralık 2014 tarihinde “kişisel prensip ve ilkeleri” nedeniyle, 3 yıl 4 ay sürdürdüğü AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa ettiğini duyurdu. 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarı oldu. 18 Şubat 2015 tarihinde de Katar’ın önemli gazetelerinden Al Şark Gazetesi’nde yazıları yayımlanmaya başladı. Mayıs 2019 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi’nden ayrılarak serbest gazetecilik, TV yorumculuğu ve yazarlık yapmaya başladı. Eylül 2020 tarihinden itibaren de Habertürk Gazetesi’nde köşe yazarı ve Habertürk TV’de yorumcu olarak mesleğini sürdürdü. İyi derecede İngilizce bilen Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Nevzat Tarhan

Biyografi

1952 yılında Merzifon’da doğdu. 1969'da Kuleli Askerî Lisesini, 1975'te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982'de GATA’da psikiyatri uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998'de Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006'da NPİSTANBUL Hastanesini, 2011'de Üsküdar Üniversitesini kurdu. Uzun yıllar büyük emekle ve araştırmalara dayanarak sürdürdüğü psikiyatri uzmanlığındaki bilgilerini 150’nin üzerinde araştırma makalesine ve 50 adet kitap ve kitap bölümüne aktarmıştır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 135 araştırma makalesi yayımlanmıştır. Bazı kitapları İngilizce yanında Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk ve Azeri dillerine çevrilmiştir. Tarhan’ın çalışkanlığının ve başarılarının temelindeki ana etken, hayat felsefesi ve imanî bakış açısıdır. Dünyayı ve ahireti kapsayan hayat görüşü, her işte Yaratıcısının huzurunda olduğu bilincinden kaynaklanmaktadır. Kâinat ile Kur’an’ı birbirini destekler şekilde anlatabilen nadir ilim insanlardandır. Bu farklı bakış açısının temellerinin kaynağı, gençlik yıllarından beri okuduğu ve hayatına rehber ettiği Kur’an-ı Kerim’dir. Psikiyatri uzmanı olması hasebiyle toplum hayatını yakından gözlemleyen Tarhan, sosyal yaşamın doğru analizini yaparak “toplum psikolojisi”nin önemine daima değinmektedir.  Tüm gelirini kurucusu olduğu İDER Vakfı’na bağışlayan Tarhan’ın kitapları bir milyondan fazla satmıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. İki çocuk babasıdır. Halen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı ile Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Sinan Canan

Biyografi

Üç çocuk babası; biyoloji mezunu; fizyoloji doktoru; sinirbilim sevdalısı; “kaotik ve fraktal” olan her şeye tutkun; bilgiye ve hikmete dair her öğrendiğini herkese anlatma takıntısından mustarip; hayatın tek bir işle uğraşmak için fazla uzun, insanın ise tek bir işle ömrünü tüketmek için fazla karmaşık olduğuna ikna olmuş; hikmet ve şahitlik peşinde, nefes alan, yemeyi-içmeyi seven; zanları, hataları ve kusurları ile insanlardan bir insan...

Yayınları

Tweets

Facebook

Adres

TutiKitap bir Nefesyayınevi markasıdır

Bağdat Cad. No:167/2 B Blok D:4 Çatırlı Apt. Kat:2 Göztepe Kadıköy / İstanbul

irtibat@tuti.com.tr+90 216 359 10 20+90 216 359 40 92