KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ ŞEYLER

Sinan Canan Tuti Kitap’tan çıkan “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” isimli kitabıyla herkesin merak ettiği konulara yürüttüğü fikirleri akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor. Genellikle üniversite gençliğine yapmış olduğu Kaos Kuramı, karmaşıklık, insan beyni ve zihninin yapısı, zihin kontrolü, bilim-inanç ilişkisi, Evrim Kuramı konuşmalarından edindiği geri bildirimler doğrultusunda zenginleştirerek kitaplaştırdığı eserinde genç okurların kışkırtıcı bir metinle karşılaşmasını sağlamaya gayret göstermiş.

 

Cem Mumcu kitabı şu şekilde özetliyor: “ Popüler bilimsel bir kitap, nadiren bu kadar güzel, edebî ve masalsı bir dille yazılır. Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bu kadar yumuşak bir dille yazılıp hem okuyanın kendisini dönüştürmesine hem beynin çalışma biçimini anlamasına hem de evrendeki ahengi öğrenmesine katkıda bulunan nadir kitaplardan… Sanırım birden fazla okumak zorunda kalacaksınız. Kitap bittiğinde artık eski ben’inizi geçmişte bırakıp hınzır bir gülümsemeyle önceki inançlarınızı anımsayacaksınız. Çünkü değiştiğinizi anlayacaksınız. Sahip olduğunuz inançlar konusunda değişime cesaretiniz varsa okumaya başlayın. Okuduktan sonra aynı kişi olmayacağınızı garanti ederim”

 

“Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” in arka kapak yazısında yer alan “İnsan beyni; 1,4 kg ağırlığında, su, yağ, protein, şeker ve tuzdan oluşan bir jöledir” cümle kitabı özetlemeye yetiyor. Üç bölümden oluşan eserin ilk bölümü beynin çalışması, lisan yeteneği, davranışlar, algılar ve gerçeklik gibi temel konulara dair ipuçları içeren yazılardan oluşuyor. İkinci bölümde Sinan Canan bilim ve inanç arasındaki ilişkilere ve uyumsuzluklara dair görüşlerine yer veriyor. Üçüncü ve son bölümde bilimin 20. Yüzyıldan bugüne kadar sessizce ilerleyen devrimine yakından bakarak, modern bilimsel bilginin kadim bilgeliğimize nasıl temas ettiğine dair fikirlerini okuyucuya sunuyor yazar.


Tweets

Facebook

Adres

TutiKitap bir Nefesyayınevi markasıdır

Bağdat Cad. No:167/2 B Blok D:4 Çatırlı Apt. Kat:2 Göztepe Kadıköy / İstanbul

irtibat@tuti.com.tr+90 216 359 10 20+90 216 359 40 92